fredag 22 augusti 2014

Första veckan

Hej!

Det är så härligt att träffa alla elever igen!

Under veckan som har gått har vi diskuterat om hur vi vill ha det i klassen. Vi har talat om trivsel och vilka som måste anstränga sig för att alla ska trivas. Vi har jämfört klassen med ett pussel - alla bitar (elever) behövs för att vi ska bli klass 3a. Varje liten pusselbit måste finnas för att det ska bli en helhet. Varje elev har fått en pusselbit som de har målat som vi under nästa vecka sätter ihop till ett stort pussel.

Vi har samtalat om mobiltelefonen. Vilka är för- respektive nackdelar med att ha med den till skolan?Mycket kloka tankar!
En mycket intressant tanke var när en elev sa att man kan förlora kompisar om man blir beroende av telefonen. Vi pratade om att man på rasterna måste röra på sig, leka med kompisar, springa och vara aktiv. Man blir lätt stillastående med en telefon i handen.

Fyra stycken elever har redovisat sin sommarläxa. Ni som ännu inte har lämnat in den gör det snarast.

Jag saknar många viktiga lappar som låg i den rosa plastmappen - lämna in!

Vi kommer att vara ute mycket i undervisningen och vi går ut i alla väder. Det bör finnas regnkläder, stövlar och extrakläder vid barnets plats. Det är jobbigt om några saknar regnkläder och vi måste korta ner undervisningen ute för att några fryser eller blir blöta.


  • På tisdag kommer vi gör en utflykt ihop med klass 3b. Ta med frukt och vattenflaska. Vi på skolan ordnar med lunch. (pannkakor) Tänk på att klä er efter väder. 
Eleverna i klassen kommer att ha idrott på tisdagar, slöjd på torsdagar och musik på fredagar. 
Elevernas schema är inte riktigt klart ännu, men grundtiderna är 8.00-13.20. (som det ser ut nu kommer de sluta kl 13 på torsdagar och 12.20 på fredagar, men återkommer i veckan om detta.)

Hoppas ni alla får en skön helg!

Mvh Linda Olsson

mail: linda.olsson@edu.partille.se 

p.s Veckans elevbloggare börjar v.36 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar