måndag 30 mars 2015

Information från ledningen

Hej!

Här följer lite information från skolan om vad som händer i skolan och om planeringen inför kommande läsår!

Som vanligt präglas vårterminen av många nationella prov för våra elever i åk 3, 6 och 9. Det innebär hårt arbete både för elever och för lärare. Som kanske några av er uppfattat är numera proven i NO och SO för elever i åk 6 frivilliga att genomföra för skolan. Detta beslutades under innevarande termin och det är upp till varje skola att besluta om man genomför dem eller inte. Eftersom vi redan hade planerat att genomföra dem valde vi — liksom alla skolor i Partille — att stå fast vid detta och ber att få återkomma med hur vi gör inför kommande år.

Under sommaren kommer lagstiftningen kring lärares legitimation att träda i kraft på fullt allvar, vilket innebär att en lärare måste ha lärarlegitimation för att kunna bli fastanställd och för att kunna bedriva undervisning samt sätta betyg. Legitimationen utfärdas av Skolverket och varje lärare måste ansöka om det. Det har varit en kamp mot klockan för många lärare att få ut sin legitimation och alla kan inte få, pga att utbildningen inte motsvarar de nödvändiga kriterierna. Det kan alltså innebära att lärare som varit verksamma i många år och som tidigare har ansetts behöriga nu plötsligt inte är det längre. I planeringen för kommande läsår (15/16) måste vi alltså ta hänsyn till den nya lagstiftningen och det innebär att det blir lite mer komplicerat än tidigare år. Så fort vi har ett utkast klart till hur
'laguppställningen" ser ut inför höstterminen — dvs vilka klasser, mentorer och ämneslärare vi har — informerar vi om det!

Och slutligen lite information om ledningen på skolan. Jens Naezer som är rektor för åk 4-9 kommer att avsluta sin anställning i Partille. Efter påsklovet och fram till tillsättning av tjänsten kommer en
vikarierande rektor vara tillförordnad och det blir Charlotte Johansson, som är rektor på Lexby skola. Tjänsten som rektor åk 4-9 ligger just nu ute, rekryteringsprocessen pågår. Om man har frågor i skolfrågor nås Charlotte på charlotte.iohansson@partille.se eller 031 — 792 15 51. Frågor angående rekrytering och rektorstjänster hänvisas till Anna Ligården som nås på anna.ligarden@partille.se eller 031 -792 11 92.

När det gäller yngredelen, F-3 och fritids, arbetar Linda Ekernalm för tillfället 500/0 och Kerstin Gunnarsson som varit vikarierande rektor på under vintern trappar ned sitt uppdrag i och med mars utgång och kommer därefter att finnas på plats några timmar varje vecka.
Med detta önskar vi Er ett skönt påsklov och ber att få återkomma med mer information inom kort!

Vänligen

Linda Ekemalm                            Jens Naezer
Rektor F-3                                    Rektor 4-9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar